Dobrodošli u Vinariju Rossi

DESTILERIJA

DELIKATNA DESTILERIJA

U najdubljem, trećem dijelu vinarije smještena je destilerija u kojoj se nalazi profesionalni kotao, veličinom primjeren pažljivom radu, koji omogućuje odličnu kontrolu nad procesom. U jednom prolazu, kroz četverostruku destilaciju, dobije se lagani, blago ali dubinski aromatičan, posve čisti proizvod bez primjesa i eteričnih ulja.

Nakon destilacije, iskorišteni kom se koristi za gnojenje zemljišta, što ekološki zaokružuje proizvodni proces koji ne stvara otpad.

BEZKOMPRO- MISNE RAKIJE

Većina današnjih proizvođača rakija za bazu svojih rakija uzima industrijski proizveden etilni alkohol koji je znatno jeftiniji, što im omogućuje znatno niže troškove proizvodnje i nižu tržišnu cijenu uz višestruko veću zaradu. Takvo zakidanje na kvaliteti osnovnog sastojka se često pokušava prikriti korištenjem živopisnih i atraktivnih aroma. U današnje vrijeme u kojem je cijena bitan tržišni faktor takve rakije često dobro prolaze na tržištu, no poznavaoci će lako prepoznati razliku. Osim toga, tako dobiven proizvod nije prirodan.

Za razliku, baza od koje obitelj Rossi radi rakije je posve prirodna i temelji se isključivo na dropu (komu) koji je nusproizvod vlastite proizvodnje vina. Zbog toga se kom za vino ne preša jako nego umjereno, kako bi u smjesi ostalo dosta mošta koji obdaruje rakiju njezinom punoćom okusa. Nakon toga kom se stavlja na fermentaciju od mjesec do mjesec i pol dana te potom destilira. Tako se dobiva rakija komovica, baza svih ostalih rakija Rossi, četiri puta redistilirana kako bi se zaokružila punoća i elegancija okusa. Na isti način se dobija i čista sortna rakija lozovača od Žutog Muškata.

Rakije obitelji Rossi su rakije za znalce, za one koji mogu osjetiti razliku u kvaliteti između umjetnih površno aromatiziranih rakija i tradicionalne, zrele, prirodne rakije, dubinski prožete aromom.

To su bezkompromisne rakije najveće kvalitete, višestruko nagrađivane zlatnim medaljama na porečkoj Vinistri, i platinastom medaljom za najbolju bisku.

Godišnja proizvodnja rakija obitelji Rossi iznosi oko 15.000 litara.

VRHUNSKI OPREMLJENI PROIZVODI

Kako sa vinima, tako i sa destilatima, Rossiji žele stvoriti proizvod koji osim neupitnom kvalitetom samog sadržaja, i u estetskom pogledu može ravnopravno stajati uz bok najboljih svjetskih proizvođača. Pažljivo se biraju dobavljači i modeli boca, stilovi i materijali čepova, te tiskare i realizatori dizajna. Nerijetko se elementi za jedan proizvod dobavljaju od par usko specijaliziranih vrhunskih proizvođača iz nekoliko različitih zemalja svijeta. Cilj je napraviti proizvod savršen u svakom pogledu, proizvod s dignitetom, dostojan znalca i prikladan kao vrijedan poklon za svaku priliku. Proizvod koji će ponosno predstavljati i Vižinadu i Istru i Hrvatsku.

Nerijetko se pojedini elementi dobavljaju od nekoliko specijaliziranih vrhunskih proizvođača iz različitih zemalja svijeta kako bi se sklopili u proizvod savršen u svakom pogledu, proizvod s dignitetom, dostojan najzahtjevnijih konzumenata i prikladan kao svaršen poklon za svaku priliku -- proizvod koji će na kvalitetom predstavljati i Vižinadu i Istru i Hrvatsku.

RAKIJE OBITELJI ROSSI

U ponudi obitelji Rossi su tradicionalne istarske rakije Biska, Erba luigia, Medenica, Travarica, Loza Muškat žuti, Komovica Malvazija istarska, te liker od terana Teranetto.

Početna